Professionaliteit en pure passie

Watch Expert werd in 2012 opgericht door Haute Horlogerie-kenner Khatchatour Mkrtoumian.

Sinds 2005 raakte Khatchatour gefascineerd door horloges en besloot hij zijn allereerste horloge, Omega Speedmaster, te kopen. Deze ervaring markeerde een nieuwe fase in zijn leven, waardoor hij voor altijd verliefd werd op de kunst van het horlogemaken.

Na zeven jaar lang horloges te hebben verzameld, gelezen en geleerd, groeide zijn interesse en respect voor zeldzame, tijdloze en historisch belangrijke uurwerken, tot het punt waarop hij zijn eerste Patek Philippe-horloge kocht en besloot horloges professioneel te kopen en verkopen. Uitgerust met het HRD Diamond Grader-certificaat, zijn uitgebreide kennis en een prachtig kantoor in de stad Antwerpen, waagde hij zich in de wereld van de horlogeaan- en verkoop.

Zijn cliënten werken graag met hem samen vanwege zijn kennis, eerlijkheid en de ervaring die hij met hen opneemt. Wanneer hij een horloge verkoopt, neemt hij de tijd om de geschiedenis en de achtergrond van elk uurwerk uit te leggen.

Over Khatchatour

Khatchatour werd geboren in Yerevan, Armenië. Zijn moeder en vader zijn artiesten van Ballet. Hierdoor raakte hij gepassioneerd door kunst.

De belangstelling voor financiën werd doorgegeven van grootvader, die economist was. Zijn grootvader probeerde zoveel mogelijk kennis aan zijn kleinzoon over te dragen – en leerde hem vanaf zijn tiende boekhouding.

Wat interessant is, dat overgrootvader van Khatchatour een juwelier was.

Op 12-jarige leeftijd besloot zijn familie te verhuizen naar Antwerpen, een stad die sinds 1441 bekend staat als de diamanthoofdstad van de wereld.

Eercode

Khatchatour doet er alles aan om de ideale horlogehandelaar te zijn die hij zelf graag zou kiezen als hij een horloge wil kopen of verkopen.

Khatchatour bezoekt maandelijks de horlogebeurs in München en volgt actief internationale horlogeveilingen. Hij blijft op de hoogte van de informatie en releases van zowel tophorlogemerken als van de onafhankelijke horlogemakers.

Zijn onberispelijke reputatie is zijn grootste troef; hij zorgt ervoor dat de uurwerken die hij koopt en verkoopt origineel zijn en een legale herkomst hebben.

Als lid van de Belgische Kamer van Deskundigen KGSO-CEJA heeft hij meerdere keren controleren van de authenticiteit van horloges uitgevoerd voor de Gerechtelijke Federale Politie van België.

Als het gaat om het verkopen van uw uurwerk aan hem, ligt zijn focus erop om het zo snel, naadloos en gemakkelijk voor u te maken.

Khatchatour richt zich op het opbouwen en onderhouden van goede relaties, zelfs vriendschappen, met zijn cliënten.

 

 

“Watch Expert is het toonaangevende online platform voor het kopen en verkopen van 's werelds mooiste en zeldzaamste horloges. Wij combineren passie voor horloges met professionaliteit en oog voor detail.”

Khatchatour Mkrtoumian